FATUM.AT.UA
FATUM.AT.UA  Привіт! Ви можете зареєструватись!

Головна |  Форум |  Новини |  Статті |  Фото |  Нові тести |  Реєстрація
Четвер, 28.03.2024, 12:38



Info e-mail Press



 
  "Ви скажете, що я мрійник, але я не один такий" Джон Леннон
Головна » 2007 » Листопад » 27 » ЯК ЗУСТРІЧАЮТЬ НОВИЙ РІК У СВІТІ? (2)
ЯК ЗУСТРІЧАЮТЬ НОВИЙ РІК У СВІТІ? (2)
14:56
ЯК ЗУСТРІЧАЮТЬ НОВИЙ РІК У СВІТІ? З приходом Нового року люди в усьому світі пов'язують найкращі надії та сподівання, а отже зустрічають його весело й оригінально. Вітаючи усіх наших читачів з наступаючим Новим роком, колектив ресурсу "Країни світу" пропонує розповідь про новорічні традиції різних народів.
В Індонезії, на острові Балі святкування Нового року триває щонайменше 10 днів. У ці дні будуються двометрові колони з пофарбованого рису. Вони призначені богам. Після завершення свят люди розбирають рис з колон по хатах.

В Ірландії увечері напередодні Нового року двері будинків відчиняють навстіж, кожний бажаючий може увійти у будь-який будинок і стане там бажаним гостем. Його посадять на почесне місце, пригостять келихом хорошого вина. Гість не забуде при цьому сказати: "За мир у цьому домі і в усьому світі!" О пів на дванадцяту ірландці виходять на центральну площу, співають, танцюють, веселяться.

В Італії обов'язковими на новорічному столі є горіхи, чечевиця і виноград - символ здоров'я, довголіття та благополуччя.

У Кенії Новий рік святкують на воді. Кенійці купаються в ріках, озерах, океані, катаються на човнах - одним словом, веселяться на славу.

У Китаї святкують китайський Новий рік (chunjie). Він припадає на перший молодик першого місяця року, між 12 січня і 19 лютого. Після введення григоріанського календаря це свято стали називати "святом весни", щоб відокремити його від Нового року за західним стилем. Первісний зміст свята полягав у даруванні подарунків, суттю яких було побажання, щоб новий врожай був багатим. Це свято прийнято відзначати усією родиною, китайці відвідують друзів, влаштовують пишні й гучні застілля з петардами і хлопавками. Дітям підносять маленькі червоні конвертики з грішми - на удачу. Також китайці спалюють своє зображення, замазане сажею, щоб воно могло піднятися у небо і приєднатися до душ близьких. Губи мажуть медом, щоб говорити тільки добрі теплі слова своїм домашнім, котрим пропонують липкі солодощі, що склеюють рот. Особливо шануються бог вогнища і бог дверей. Щоб у будинок не могли проникнути злі духи, із зовнішнього боку дверей прикріплюють картинки із зображенням двох воїнів: лютий вираз їхніх облич відлякує демонів. Петарди і хлопавки повинні своїм шумом розганяти злих духів. На вулиці танцюють традиційний і дуже вражаючий танець лева.

У Колумбії перед настанням Нового року виносять з будинків всі старі речі і спалюють. Крім того, тут вважається, що без стрільби, феєрверків і залпів свята не буває. Колумбійці роблять ляльок, що зображують старий рік. Їх носять на довгих палках, читають смішні заповіти. Потім відкидають цих ляльок якомога далі, а опівночі заряди й порох, заховані у ляльках, починають вибухати. Вважається, що таким чином Старий рік, оповитий полум'ям і димом, розлітається, поступаючись дорогою року Новому.

На Кубі перед Новим роком усі наповнюють келихи водою, а коли годинник б'є дванадцять, вихлюпують її через відчинені вікна на вулицю. Це означає, що старий рік щасливо закінчився і кубинці бажають один одному, щоб і Новий був таким же ясним і чистим, як вода.

У Мексиці бій годинника опівночі завершується запаленням численних феєрверків і початком карнавальних процесій. Тут існує звичай розбивати глиняні горщики, наповнені фруктами, водою, новорічними подарунками.

У Мікронезії мешканці одного з островів щороку під Новий рік міняють імена. Робиться це, мовляв, для того, щоб збити з пантелику нечисту силу. Відбувається це так: прокинувшись 1 січня, члени сім'ї прикривають рота долонею і називають один одному своє нове ім'я. При цьому хтось із родичів щосили б'є в бубон, щоб злий дух ніяк не зміг підслухати. Якщо ж два одноплемінники зустрічаються десь у дорозі, то обидва сідають навприсядки і шепочуть своє ім'я на вухо один одному, при цьому з усіх сил б'ють палкою або долонею по землі. Ім'я кожен обирає собі сам, що призводить до різноманітних казусів. Так, одного року половину мешканців острова звали Майкл Джексон…

У Монголії Новий рік збігається зі святом тваринництва, тому для нього характерні спортивні змагання, конкурси на спритність і кмітливість. Монголи зустрічають Новий рік біля ялинки, але монгольський Дід Мороз одягається у тваринника.

У Норвегії діти чекають дарунків від кози. Її зустрічають святкові пригощання - сухі колоски вівса, які на Новий рік кладуть у дитяче взуття. На ранок замість колосся діти знаходять у черевиках новорічні гостинці. У цій країні коза займає привілейоване положення. Адже місцева легенда розповідає, що норвезький король Олаф Другий одного разу врятував поранену козу, знявши її зі скелі. Тварину доставили у палац, вилікували і відпустили. На знак подяки вона щоночі приносила рятівнику рідкісні цілющі рослини.

У Перу вважається, що той, хто обійде у новорічну ніч навколо свого кварталу з валізою, зможе здійснити давно задуману подорож. Якщо навколо кварталу ходить дівчина з вербовою лозою, той юнак, котрому вона запропонує взятися за неї з іншого боку, стане її нареченим.

Виноградну лозу в багатьох країнах вважають символом достатку, щасливого сімейного вогнища. Тому в Португалії прийнято у новорічну ніч з кожним ударом годинника з'їдати по виноградині - дванадцять ударів, дванадцять заповітних бажань на кожний місяць.

FATUM.AT.UA ЯК ЗУСТРІЧАЮТЬ НОВИЙ РІК У СВІТІ? (2)
 
Категорія: С новым 2009 годом!! | Просмотров: 1619 | Додав: Korandes | Рейтинг: 5.0/1 |
Скачать бесплатно МР3:

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Украинская Баннерная Сеть


Форма входа

Цікавинки
Життя без цукерок стає довшим

10 самых оплачиваемых профессий, не требующих диплома
На компьютерных играх появятся предупреждения о вреде здоровью

Культура

Пошук
 



Ваша думка
Ви щаслива людина?
Всего ответов: 296

Випадкове фото

Світ Фатума

Інше по темі




Украинская Баннерная Сеть

Статистика




Карта сайта :: Афоризми :: Ігри для вечірок :: Бізнес-проекти :: Цікаві новини :: Имя на японском
Copyright "Rik Korandes Creations (R)" 2024
Rambler's Top100 МЕТА - Украина. Рейтинг сайтів