FATUM.AT.UA
FATUM.AT.UA  Привіт! Ви можете зареєструватись!

Головна |  Форум |  Новини |  Статті |  Фото |  Нові тести |  Реєстрація
Четвер, 28.03.2024, 13:56



Info e-mail Press



 
  "Ви скажете, що я мрійник, але я не один такий" Джон Леннон
Головна » 2007 » Грудень » 24 » 10 відкриттів 2007 року, які врятують Землю
10 відкриттів 2007 року, які врятують Землю
12:48
Наукові відкриття 2007 року можуть врятувати Землю. В американському онлайн-журналі Wired опубліковані десять майже геніальних винаходів, які були створені в 2007 році вченими всього світу, щоб протистояти перегріванню планети.

Отже, список наукових відкриттів 2007 року, які були створені для порятунку планети:

1. Сільське господарство на висоті

Професор Колумбійського університету Діксон Деспом’єр створив прототип екологічного хмарочоса для парникових культур, який функціонуватиме 365 днів у році. Це потрібне рішення, оскільки в найближчих 40 років населення планети збільшиться до 9,2 млрд. чоловік і виникне необхідність у подвоєнні обсягів виробництва продуктів харчування.

2. Екологічно чисті корови

Як відомо, худоба щорічно викидає в повітря 80 млн. тонн метану. Тому британські вчені вирішили додавати в корм худоби часник, який впливає на бактерії, що виробляють метан, і сприяє поліпшенню травлення. Але при цьому м’ясо може мати смак, який не сподобається споживачам.

3. Щітки для вугілля

Професор Клаус Лакнер із Колумбійського університету розробив щітку заввишки майже в 100 метрів, щоб абсорбувати таку ж кількість двоокису вуглецю, який викидають у атмосферу 15 тисяч автомобілів.

4. Контрольовані урагани

На думку фізика з Єврейського університету Даніеля Розенфельда, уприскуючи пил в основу урагану, можна поліпшити картинку, що отримується із супутників, і контролювати його просування та потужність.

5. Кораблі-фабрики хмар

Американський фізик Джон Латхем спільно з колегами запропонував для запобігання підвищення температури на планеті, причиною якого є збільшення вдвічі кількості двоокису вуглецю в атмосфері, використовувати флоти дистанційно керованих кораблів, які можуть відображати сонячні промені, створюючи хмари пари за допомогою океанської води.

6. Ефективні дерева

Американські вчені запропонували змінити генетичну структуру дерев, щоб примусити їх рости швидше і скоротити кількість хімічної сполуки, яка ускладнює їх перетворення на біологічне паливо. Таким чином, вони абсорбуватимуть більше двоокису вуглецю в корінні, а частина дерев, що залишилася, може бути використана як біологічне паливо.

7. Родючі океани

При внесенні до морської води таких елементів, як сечовина або залізо, збільшується родючість океанів і здатність до відтворення планктону, щоб він був у змозі поглинати великі обсяги двоокису вуглецю. Проте існує небезпека, що зі збільшенням обсягів звільненого вуглецю підвищуватиметься кислотність води.

8. Штучні виверження

Лауреат Нобелівської премії Пауль Крутцен запропонував понизити температуру Землі блокуванням сонячних променів. Для цього він запропонував розпилювати в атмосфері сірку за допомогою ракет, літаків і навіть штучних вулканів.

9. Космічні дзеркала

Астроном з університету Арізони Роджер Енджел має намір охолодити планету за допомогою сонячного щита, запущеного на орбіту. Щит площею 1,5 млн. квадратних метрів створений із 16 тисяч мільярдів дзеркал.

10. Статус-кво

Геніальні проекти, описані вище, можуть викликати небезпечні наслідки в тому випадку, якщо щось піде не так. Проте не менш руйнівними можуть бути наслідки повної бездіяльності.

За матеріалами InoPressa

FATUM.AT.UA 10 відкриттів 2007 року, які врятують Землю
 
Категорія: Цікавинки | Просмотров: 1129 | Додав: Korandes | Рейтинг: 0.0/0 |
Скачать бесплатно МР3:

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Украинская Баннерная Сеть


Форма входа

Цікавинки
Життя без цукерок стає довшим

Все больше американцев ищут самих себя в Интернете
Любовь, семья в 2009 году (Гороскоп на 2009 год)

Триумф бильярда - от средневековья, до наших дней

Пошук
 



Ваша думка
Ви вірити в справжне кохання?
Всего ответов: 292

Випадкове фото

Світ Фатума

Інше по темі




Украинская Баннерная Сеть

Статистика




Карта сайта :: Афоризми :: Ігри для вечірок :: Бізнес-проекти :: Цікаві новини :: Имя на японском
Copyright "Rik Korandes Creations (R)" 2024
Rambler's Top100 МЕТА - Украина. Рейтинг сайтів