FATUM.AT.UA
FATUM.AT.UA  Привіт! Ви можете зареєструватись!

Головна |  Форум |  Новини |  Статті |  Фото |  Нові тести |  Реєстрація
Субота, 20.04.2024, 16:27



Info e-mail Press



 
  "Ви скажете, що я мрійник, але я не один такий" Джон Леннон
Головна » 2007 » Листопад » 27 » ЯК ЗУСТРІЧАЮТЬ НОВИЙ РІК У СВІТІ? (1)
ЯК ЗУСТРІЧАЮТЬ НОВИЙ РІК У СВІТІ? (1)
14:50
ЯК ЗУСТРІЧАЮТЬ НОВИЙ РІК У СВІТІ? З приходом Нового року люди в усьому світі пов'язують найкращі надії та сподівання, а отже зустрічають його весело й оригінально. Вітаючи усіх наших читачів з наступаючим Новим роком, колектив ресурсу "Країни світу" пропонує розповідь про новорічні традиції різних народів.
Найбільш жаркий період року припадає на Новий рік в Австралії. У святкові дні вулиці і магазини Австралії заповнюються Санта-Клаусами. Вони розносять подарунки (заробляючи, до речі, 15 австралійських доларів за годину) і їздять не на санях, а на віндсерфінгу.

В Австрії неписаний закон гласить, що великим благом є почути у новорічну ніч у Відні урочистий звук "Дзвону миру", встановленого на соборі Св. Стефана. На Соборній площі 31 грудня збираються тисячі людей. За давніших часів тут доброю прикметою вважалося зустріти сажотруса, доторкнутися до нього і вимазатися. Вважалося, що це приносить велике щастя і удачу.

В Аргентині за давньою традицією службовці різних закладів в останній робочий день року, що минає, викидають з вікон старі календарі, непотрібні відомості і бланки. У діловій частині столиці країни - Буенос-Айресі - вже до полудня тротуари і проїжджа частина густо вкриваються пухким шаром паперу. Ніхто не знає, як і коли виник цей звичай. Не обходиться і без казусів. Розповідають, що якось співробітники однієї з газет у розпалі свята викинули за вікно весь архів...

В Афганістані Новий рік проходить у день Великого рівнодення. Глава поселення виїжджає у поле і проводить першу борозну. Слідом за ним йдуть найбільш шановані односельці. Вживати спиртні напої заборонено законом. Вино замінюється солодощами. Традиційно жінки збираються окремо від чоловіків. Перед тим місцем, де вони зібралися, жінки зазвичай ставлять дівчину-вартового.

Оскільки в Бірмі Новий рік настає у найбільш жаркий період, його прихід відзначається фестивалем води. Видовище досить потішне: зустрічні люди поливають одне одного водою з різноманітного посуду. Але на це ніхто не ображається, адже цей ритуал - свого роду побажання щастя у Новому році.

У Болгарії напередодні Нового року люди купують кизилові палички - неодмінний атрибут новорічного свята. Першого січня діти вітають рідних і близьких, злегка б'ючи їх цими паличками. Кизилова паличка в руках маляти - символ щастя. З останнім ударом годинника, що свідчить про кінець попереднього року, в усіх будинках на три хвилини згасають вогні: це хвилини новорічних поцілунків, які заміняють тости. Болгари радіють, якщо за столом хтось чхне. Кажуть, це на щастя...

Напередодні Нового року у Бразилії на піску океанських пляжів запалюють тисячі свічок. Жінки в довгих сукнях заходять у воду і кидають пелюстки квітів у хвилі океанського прибою. На спущених з вітрильників невеликих дерев'яних плотах запалюють багаття і товсті воскові свічки. Туди ж кладуть різноманітні наїдки: фрукти, рис, солодощі, а також парфуми і мило, гребінці і дзеркальця. Це - подарунки могутній Ієманжі, грізній богині моря, покровительці моряків і подорожніх.

У В'єтнамі Новий рік зустрічають вночі. З наступом сутінків в'єтнамці розводять багаття у парках, садах чи на вулицях, біля вогнища збирається кілька сімей. На вугіллі готуються особливі ласощі з рису. Цієї ночі забуваються усі суперечки, прощаються всі образи. На новорічному столі має бути багато страв. Найбільш популярний - пиріг з клейкого рису з начинням з м'яса, гороху, цибулі, численних спецій. Цій страві, як вказують знавці, понад дві тисячі років. Цей пиріг символізує щедрість і плодючість землі, дає можливість кожній хазяйці проявити видумку і винахідливість.

У Нідерландах раз на рік, саме на новорічний стіл, готують пончики з родзинками. Голландські діти обожнюють білого жеребчика. Вони звечора кладуть у дерев'яні черевики моркву і сіно, щоб на ранок знайти в них улюблені тістечка.

У Німеччині невід'ємною стравою новорічного столу є - короп. Приготований за традиційними рецептами, він користується незмінним успіхом у гурманів. Згідно з народним повір'ям, луска коропа, покладена у новорічну ніч у гаманець, гарантує достаток і щасті у майбутньому році.

У Греції існує звичай, за яким рівно опівночі глава сім'ї виходить у двір і розбиває об стіну плід граната. Якщо його зерна розлетяться по двору - у новому році сім'я житиме щасливо. Вирушаючи у гості, греки приносять з собою як подарунок покритий мохом камінь, і залишають його у кімнаті господарів. Говорять: "Нехай гроші господарів будуть такі ж важкі, як цей камінь". А ще у новорічну ніч святий Василь приносить грецьким дітям подарунки.
FATUM.AT.UA ЯК ЗУСТРІЧАЮТЬ НОВИЙ РІК У СВІТІ? (1)
 
Категорія: С новым 2009 годом!! | Просмотров: 1493 | Додав: Korandes | Рейтинг: 1.0/1 |
Скачать бесплатно МР3:

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Украинская Баннерная Сеть


Форма входа

Цікавинки
Життя без цукерок стає довшим

Основатель Google женится на простой студентке
ГОРОСКОП НА 2008 ГОД - ТЕЛЕЦ (21.04 — 20.05)

Історія 8 Березня

Пошук
 



Ваша думка
Ви любите екстрім?
Всего ответов: 142

Випадкове фото

Світ Фатума

Інше по темі




Украинская Баннерная Сеть

Статистика




Карта сайта :: Афоризми :: Ігри для вечірок :: Бізнес-проекти :: Цікаві новини :: Имя на японском
Copyright "Rik Korandes Creations (R)" 2024
Rambler's Top100 МЕТА - Украина. Рейтинг сайтів