FATUM.AT.UA
FATUM.AT.UA  Привіт! Ви можете зареєструватись!

Головна |  Форум |  Новини |  Статті |  Фото |  Нові тести |  Реєстрація
П'ятниця, 29.03.2024, 07:53



Info e-mail Press



 
  "Ви скажете, що я мрійник, але я не один такий" Джон Леннон
Головна » 2007 » Листопад » 27 » ЯК ЗУСТРІЧАЮТЬ НОВИЙ РІК У СВІТІ? (3)
ЯК ЗУСТРІЧАЮТЬ НОВИЙ РІК У СВІТІ? (3)
14:58
ЯК ЗУСТРІЧАЮТЬ НОВИЙ РІК У СВІТІ? З приходом Нового року люди в усьому світі пов'язують найкращі надії та сподівання, а отже зустрічають його весело й оригінально. Вітаючи усіх наших читачів з наступаючим Новим роком, колектив ресурсу "Країни світу" пропонує розповідь про новорічні традиції різних народів.

Мешканці Румунії зустрічають Новий рік старовинними обрядовими піснями і колядками. Чоловік у масці кози і накинутій на плечі козячій шкірі (найчастіше це вивернутий навиворіт кожух) виконує ритуальний танець кози. На вулицях Бухареста напередодні Нового року зустрічаються групи підлітків у національних костюмах, у високих баранячих шапках і з довгими батогами в руках. Вони заходять у двори, стають в коло, ритмічно б'ють батогами по землі, час від часу промовляючи традиційні новорічні вітання. Цей старовинний обряд символізує роботу в полі: хлопчаки б'ють уявних волів, щоб вони краще орали землю, аби рік, що наближається, був багатим на врожай. До Нового року печуть пироги з сюрпризом. Начинкою можуть стати мілка монета, фарфорова фігурка, кільце або червона перчина - що кому дістанеться. Дівчина, яка візьме пиріжок з кільцем, може в майбутньому році розраховувати на щасливе заміжжя. А той, кому дістанеться монетка, може очікувати покращення фінансових справ.

Відмінність святкування Нового Року у Сполучених Штатах Америки від українських традицій полягає здебільшого у тому, що замість ялинки американці ставлять у будинках "різдвяне дерево". Це може бути будь-яке інше прикрашене дерево.

У Судані талісманом Нового року вважається зелений, недозрілий горіх. Найкраще побажання - знайти недозрілий горіх, який би приносив щастя і удачу протягом всього року.

У Тибеті господарки печуть перед Новим роком багато пиріжків з найрізноманітнішою начинкою, а потім роздають їх усім, кому тільки можна. Вважається: чим більше роздаси - тем багатшим будеш!

В Угорщині під Новий рік у селах довгу чути пісні ряджених. Юнаки у сутінках влаштовують жартівливі вистави перед хатами, де є дівчата-наречені, а дівчата - перед хатами, де мешкають хлопці-женихи. Біла накритого біля ялинки святкового столу члени сім'ї традиційно дарують один одному подарунки: книжку чи теплі шкарпетки дідусеві, санчата онукові, діти дарують якусь милу саморобку.

На Філіппінах з листопада починається масове виготовлення ялинок з пластмаси, пап'є-маше, гілок. Влаштовуються конкурси ліхтарів найрізноманітніших розмірів і форм. У тридцятиградусну спеку кінця грудня особливо дивно бачити Санта-Клаусів у червоних шубах, обшитих білим синтетичним хутром.

У Фінляндії новорічні подарунки викладають на стіл і прикривають мискою. Незаміжні дівчата кидають через плече черевичок.
Якщо він впаде носком до дверей - бути весіллю.

У Франції символом благополуччя і сімейного добробуту є велике поліно, яке запалюється у камінах. Пер Ноель, французький "брат" Діда Мороза, наповнює дитяче взуття подарунками. А новорічний стіл французи просто не уявляють без смаженої індички. А морква з медом має забезпечити оселі повне благополуччя на майбутні 12 місяців. У маленьких французьких кафе напередодні Нового року влаштовують, у якій можна виграти курку, індичку, ціле порося чи ягня. А в південних селищах Франції існує ще й такий теплий звичай: перша з господинь, яка набрала воду з джерела у новому році, залишає там булочку, друга бере цю булочку і на її місце кладе свою і так далі. Таким чином усі господині селища обмінюються хлібом, випеченим для ближнього.

У Чехії, так само як і в Словаччині, усі дарують одне одному подарунки. До речі, той подарунок, що не сподобався, у перші післясвяткові дні можна повернути у магазин або обміняти.

Коли стрілки годинника наближаються до 12-ї господар будинку в Шотландії мовчки відчиняє двері і тримає їх відчиненими до останнього удару: у такий спосіб він випускає старий рік і впускає новий. Гості приносять шматочки вугілля, кидають їх у сімейний камін і бажають, щоб вогнище у цьому каміні палало якнайдовше.

Новий рік вважається найбільшим святом в Японії. Адже це свято триває аж 7 днів! На цей час більшість підприємств взагалі зачиняються. Новий рік зустрічають не опівночі, а зі сходом сонця. Дзвони буддійських храмів відбивають 108 ударів, проголошуючи народження Нового року. Цифра ця не випадкова: японці вважать, що у людини буває шість вад (жадібність, злість, дурість, легковажність, нерішучість і хтивість). Кожна з них має 18 різних відтінків мірою ударів дзвона відбувається поступове очищення від вад. З останнім ударом належить лягати спати, щоби встати перед світанком, вийти на вулицю і зустріти Новий рік з променями сонця, що сходить.

Як і у китайців, тут обов'язково відвідують батьків, проводяться вечірки, присвячені "поминанню" попереднього року (боненкай). У кожному японському домі на Новий рік з'являється 3 гілки: бамбука - щоб так само швидко виростали діти, сливи - щоб у господарів були міцні помічники, сосни - щоб усі члени сім'ї жили так само довго як сосна. Біля будинків ставляться бамбук і сосна - символи вірності і довголіття. Солом'яна мотузка, натягнута перед дверима, відганяє злих духів У ці дні заборонено промовляти неприємні слова, не можна говорити про смерть, демонів, а також деяких тварин: лисицю, дракона, тигра, змію. Якщо діти випадково порушать якусь із словесних заборон, батьки витирають їм рота спеціально приготовленою ритуальною тканиною.

Новорічні пригощання в Японії готують в основному з продуктів , що приносять щастя. Морська капуста, на думку японців, означає радість, смажений каштан --успіх, ікра оселедця - багатодітність, чорні боби і горох - здоров'я, смажений короп - силу і спокій, креветки - довголіття. З давніх-давен традиційною новорічною стравою є рисові перепічки. Їх кладуть у суп, зварений зі "щасливих" продуктів.

FATUM.AT.UA ЯК ЗУСТРІЧАЮТЬ НОВИЙ РІК У СВІТІ? (3)
 
Категорія: С новым 2009 годом!! | Просмотров: 3706 | Додав: Korandes | Рейтинг: 5.0/1 |
Скачать бесплатно МР3:

Всього коментарів: 1
1 ***********  
0
stop ужос

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Украинская Баннерная Сеть


Форма входа

Цікавинки
Життя без цукерок стає довшим

В Англии открылся Хогвартс!
Кохання залежить від нерва в носі

Великие тайны Вавилона

Пошук
 



Ваша думка
Скільки мов Ви знаєте?
Всего ответов: 338

Випадкове фото

Світ Фатума

Інше по темі




Украинская Баннерная Сеть

Статистика




Карта сайта :: Афоризми :: Ігри для вечірок :: Бізнес-проекти :: Цікаві новини :: Имя на японском
Copyright "Rik Korandes Creations (R)" 2024
Rambler's Top100 МЕТА - Украина. Рейтинг сайтів