FATUM.AT.UA
FATUM.AT.UA  Привіт! Ви можете зареєструватись!

Головна |  Форум |  Новини |  Статті |  Фото |  Нові тести |  Реєстрація
П'ятниця, 19.04.2024, 00:53



Info e-mail Press



 
  "Ви скажете, що я мрійник, але я не один такий" Джон Леннон
Головна » 2007 » Листопад » 30 » Forbes: Половина найбагатших людей Східної Європи - українці
Forbes: Половина найбагатших людей Східної Європи - українці
13:26
Forbes: Половина найбагатших людей Східної Європи - українці

Впливовий американський журнал Forbes склав рейтинг п'ятнадцяти найбагатших людей Східної Європи. Семеро мільярдерів, що ввійшли в цей список, виявилися українцями.

Дванадцять із п'ятнадцяти найбагатших людей Східної Європи представляють, на диво експертів Forbes, такі економічно нестабільні країни, як Польща та Україна. Молодим мільйонерам вдалося поширити свій вплив на промисловий, медіа та фінансовий сектори економіки, скориставшись новими технологіями і приватизацією.

Найбагатшою людиною в регіоні виявився Петро Келлнер (Petr Kellner) із Чехії, власник статків розміром $6 мільярдів, що сколотив капітал під час приватизації націоналізованих підприємств в 1992 році.

На другій сходинці рейтингу - Рінат Ахметов (Rinat Akhmetov), власник групи компаній System Capital Management, громадянин України, статки якого оцінюються в $4 мільярди. Його успіх Forbes пов'язує із покровительством прем'єр-міністра України Віктора Януковича.

Трійку Східноєвропейських мільярдерів замикає Віктор Пінчук (Victor Pinchuk), зять екс-президента України Леоніда Кучми, президент інвестиційно-наукової групи Інтерпайп і меценат. Його статки Forbes оцінює в $2,8 мільярди.

Найбагатша людина Польщі Міхал Соловов (Michal Solowow), активи якого становлять $2,3 мільярди, зайняв четверту позицію рейтингу. Соловову вдалося реалізувати свій потенціал, скориставшись низькими процентними ставками, а потім інвестувавши кошти в хімічну промисловість, нерухомість, видавничий бізнес і виробництво будівельних матеріалів.

П'яте місце також дісталося поляку - Лешеку Чарнецькі (Leszek Czarnecki), власникові двохмільярдного статку, власникові фінансового конгломерату, що поєднує банківські, страхові і лізингові активи.

Українці Віталій Гайдук (Vitaliy Hayduk) і Сергій Тарута (Serhiy Taruta), капітал кожного з яких оцінюється в $2 мільярди, зайняли шосту і сьому позиції рейтингу.

Польський промисловець Роман Каркосік (Roman Karkosik) став восьмим, а його співвітчизник Зиґмунд Солорз-Зак (Solorz-Zak) - дев'ятим: їхні активи становлять $1,8 і $1,5 мільярда відповідно.

Геннадій Боголюбов (Henadiy Boholyubov) Ігор Коломойський (Ihor Kolomoyskyy), співвласники групи Приват, завоювали десяту та одинадцяту позиції рейтингу. Forbes оцінює статки кожного з них в $1,2 мільярди.

Поляк Ян Вейхерт (Jan Wejchert), що заснував свій бізнес у Німеччині на початку сімдесятих, став власником капіталу в $1,2 мільярди і дванадцятого місця в рейтингу Східноєвропейських мільярдерів.

Перший румунський мільярдер Іон Тіріак (Ion Tiriac), хокеїст і учасник Олімпіади 1960 року, що вдало використав свої зв'язки після падіння комуністичного режиму в Східній Європі, домігся успіху в банківській справі і лізингу. Forbes оцінив його активи в $1,1 мільярда і присудив опальному спортсменові тринадцяте місце.

Власник мільярдного статку серб Мирослав Місковіч (Miroslav Miskovic), що зайняв чотирнадцяте місце, домігся успіху в страхуванні, банківській справі і торгівлі.

Замикає рейтинг Східноєвропейських багатіїв українець Костянтин Жеваго (Kostyantin Zhevago), найбільш юний мільярдер України, керівник групи Фінанси та Кредит.

Жоден зі східноєвропейських мільярдерів не входить у сотню найбагатших людей світу, однак всі вони входять у тисячу. Їхнє сукупне багатство оцінюється Forbes в $31,1 мільярда.

FATUM.AT.UA Forbes: Половина найбагатших людей Східної Європи - українці
 
Категорія: Цікавинки | Просмотров: 1130 | Додав: Korandes | Рейтинг: 0.0/0 |
Скачать бесплатно МР3:

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Украинская Баннерная Сеть


Форма входа

Цікавинки
Життя без цукерок стає довшим

Кто бы мог подумать, что зеленый чай настолько опасен
ГОРОСКОП НА 2008 ГОД - ДЕВА (24.08 — 23.09)

Соль вредит здоровью мужчин

Пошук
 



Ваша думка
Ви вірити в справжне кохання?
Всего ответов: 292

Випадкове фото

Світ Фатума

Інше по темі




Украинская Баннерная Сеть

Статистика




Карта сайта :: Афоризми :: Ігри для вечірок :: Бізнес-проекти :: Цікаві новини :: Имя на японском
Copyright "Rik Korandes Creations (R)" 2024
Rambler's Top100 МЕТА - Украина. Рейтинг сайтів