FATUM.AT.UA
FATUM.AT.UA  Привіт! Ви можете зареєструватись!

Головна |  Форум |  Новини |  Статті |  Фото |  Нові тести |  Реєстрація
П'ятниця, 29.03.2024, 15:07



Info e-mail Press



 
  "Ви скажете, що я мрійник, але я не один такий" Джон Леннон
Головна » 2007 » Листопад » 30 » Актуально: Молодіжний кредит: мрія чи реальність?
Актуально: Молодіжний кредит: мрія чи реальність?
13:37
Молодіжний кредит: мрія чи реальність?

Не секрет, що сьогодні в місті (та й у країні в цілому) питання забезпечення молоді житлом є досить актуальним. Ціни на нерухомість з кожним роком стрімко зростають, черги на першочергове та позачергове забезпечення громадян збільшуються, а заощадити на квартиру чи будинок із заробітної плати неможливо. Що ж робити? Чимало молодих сімей змушені винаймати помешкання за велику плату, але так не може тривати вічно. Рано чи пізно родині буде потрібен власний дах над головою, особливо після народження дітей. Що сьогодні пропонує молодим сім’ям державна програма забезпечення молоді житлом? І взагалі, молодіжний кредит — це нездійсненна мрія чи все-таки реальний вихід зі скрутного становища?

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву (далі — Фонд) покликаний проводити державну житлову політику, а саме — сприяти пільговому державному кредитуванню молоді та наданню їм часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків. Згідно з п. 3 Положення, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 29 травня 2001 року, про порядок надання пільгових довгострокових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла, право на отримання вищезазначеного кредиту мають молоді сім’ї та одинокі молоді громадяни віком до 35 років включно.

Кредит надається лише один раз і за умови:

1) перебування кандидата на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов;

2) підтвердження кандидатом своєї платоспроможності;

3) внесення кандидатом на свій особистий рахунок, що відкривається регіональним управлінням Фонду в банку-агенті, першого внеску в розмірі не менше як 6 відсотків вартості будівництва (реконструкції) житла або найменшої суми експертної оцінки чи договірної вартості придбання житла.

Є два напрямки молодіжного кредитування.

У першому варіанті згідно з законом держава дає кредит (через фонди сприяння молодіжному житловому кредитуванню) під купівлю, будівництво, реконструкцію житла з умовою його повернення протягом 30 років. Тут перевага надається багатодітним сім’ям, педагогам, медикам, вченим, які є платоспроможними. На жаль цей напрямок молодіжного кредитування майже не працює через брак державних коштів.

Другий напрямок більш реальний і доступний. Тут передбачається кредитування через банки. У цьому випадку сім’ї-позичальнику держава повертає банківські відсотки протягом 5 років, тобто позика береться на банківських умовах.

Сьогодні з Фондом співпрацює близько 10 банків України. Але і тут є певні проблеми. З 2007 року кількість кредитів на відшкодування банківських відсотків суттєво обмежилась, тому що кошти, передбачені для цього, Фонд вичерпав ще у жовтні 2005 року. Щоправда, це не стосується родин, які встигли отримати право на компенсацію до 2006 року.

Щороку за консультацією у відділ сім’ї та молоді Шепетівського міськвиконкому звертається близько 70 молодих громадян міста. Але державні кредити в Хмельницькій області розподіляє регіональне відділення Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Офіційно на черзі у позичальники з Шепетівщини сьогодні перебуває до 20 сімей.

У 2004 році за проектом відділу у справах сім’ї та молоді Шепетівського міськвиконкому була прийнята програма «Житло для молоді». Але вона так і залишилась нереалізованою, тому що при формуванні міського бюджету не були закладені кошти для її реалізації через брак фінансування.

Сподіваємось, що у 2008 році депутати приймуть рішення щодо фінансування цієї програми.
Для отримання кредиту на житло кандидат має подати до консультаційного центру регіонального управління такі документи:
— заяву про надання кредиту;
— довідку про перебування на квартирному обліку або документи, що підтверджують необхідність поліпшення житлових умов для кандидатів, які постійно проживають на селі;
— довідку про склад сім’ї;
— копію свідоцтва про шлюб, паспортні дані;
— копію свідоцтва про народження дитини (дітей);
— документи, необхідні для визначення платоспроможності кандидата;
— звіт про незалежну оцінку об’єкта купівлі-продажу;
— документи, що підтверджують право на перевагу в отриманні кредиту перед іншими кандидатами;
— копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера.
Під час вибору кандидатів у позичальники перевага надається:
— молодим громадянам, подружжю, в якому чоловік або дружина користуються правом першочергового або позачергового надання житлових приміщень;
— сім’ям, у яких один із членів сім’ї у поточному році досягає граничного віку (35 років);
— молодим ученим та неповним сім’ям, у яких мати чи батько є молодим ученим;
— молодим спортсменам, які мають найвищі досягнення на офіційних національних та міжнародних змаганнях і які включені до складу збірних команд України;
— молодим громадянам, подружжю, в якому чоловік або дружина перебувають на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, три і більше років.
З вищевказаними документами потрібно звертатись до регіонального відділення Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Адже сподіваємося, що політика в державі щодо молодіжного кредитування зміниться на краще.
FATUM.AT.UA Актуально: Молодіжний кредит: мрія чи реальність?
 
Категорія: Цікавинки | Просмотров: 1522 | Додав: Korandes | Рейтинг: 0.0/0 |
Скачать бесплатно МР3:

Всього коментарів: 1
1 ахринеть  
0
B)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Украинская Баннерная Сеть


Форма входа

Цікавинки
Життя без цукерок стає довшим

Жизнь будильника: за и против?
Искусственные острова: страны на воде

Игры на праздники (Еще девять)

Пошук
 



Ваша думка
Ви вірити в справжне кохання?
Всего ответов: 292

Випадкове фото

Світ Фатума

Інше по темі




Украинская Баннерная Сеть

Статистика




Карта сайта :: Афоризми :: Ігри для вечірок :: Бізнес-проекти :: Цікаві новини :: Имя на японском
Copyright "Rik Korandes Creations (R)" 2024
Rambler's Top100 МЕТА - Украина. Рейтинг сайтів