FATUM.AT.UA
FATUM.AT.UA  Привіт! Ви можете зареєструватись!

Головна |  Форум |  Новини |  Статті |  Фото |  Нові тести |  Реєстрація
Субота, 20.04.2024, 00:09



Info e-mail Press



 
  "Ви скажете, що я мрійник, але я не один такий" Джон Леннон
Головна » 2007 » Грудень » 26 » Пророцтва на 2008 рік обіцяють надприроднє
Пророцтва на 2008 рік обіцяють надприроднє
16:12
Американський журнал The Economist щороку в грудні випускає збірку з прогнозами про те, що може трапитися в році майбутньому. Віщунами виступають авторитетні політики, економісти, учені. Ось найвидатніші "прогнози" на 2008 рік.

Місто роботів в царстві нептуна

Дивно, але зараз ми більше знаємо про поверхню Місяця і Марса, ніж про океанські глибини. Наступного року учені з НАСА і Університету Вашингтона приступають до небувалого досі проекту "Нептун". Біля берегів США і Канади на дні Тихого океану (плато Хуан-де-Фука) розкинеться підводне місто площею 500 тис. кв. км.

Жити в ньому будуть роботи. Вони подорожуватимуть по дну, наче місяцеходи з марсоходами, займатися бурильними роботами, вивчати місцеву флору і фауну і знімати все це на відео. Американці обіцяють всю інформацію, включаючи і відеозаписи, оперативно викладати в Інтернет - так що скоро можна буде милуватися підводним світом в реальному режимі.

До речі, проект "Нептун" пов'язаний з діяльністю НАСА з пошуку життя в Сонячній системі. Плато Хуан-де-Фука відоме підводними вулканами, поблизу яких мешкають незвичайні істоти, що дихають метаном. Є припущення, що подібні організми можуть жити і на Титані, супутнику Сатурна.

Мозок підключать прямо до Інтернету

В кінці цього року нейробіолог Джон Донахью з Університету Брауна (США) оголосив про розробку унікального приладу. З його допомогою паралізовані люди зможуть керувати комп'ютером - працювати з документами, виходити в Інтернет і навіть грати. Виключно силою думки.

Часто так буває, що мозок паралізованої людини повністю здоровий, але зруйновані зв'язки з мовним апаратом і апаратом управління кінцівками. Донахью розробив установку, яка "розуміє" бажання мозку і переводить їх в комп'ютер.

На мавпах експерименти пройшли вдало, і наступного року установку випробують на людях. У череп пацієнта впровадять кремнієвий чіп, який за допомогою ста ниткоподібних золотих проводів буде приєднаний до різних клітин мозку. Його призначення - збирати електричні імпульси від кліток і за допомогою інфрачервоного променя передавати їх на зовнішній комп'ютер, який і почне виконувати всі "вказівки" мозку.

Донахью сподівається, що в майбутньому його установка дозволить також управляти інвалідним кріслом і автоматизованими кінцівками-протезами. Якщо це йому вдасться, то паралізовані люди зможуть вести спосіб життя, що мало відрізняється від життя нормальних людей.

Тривимірний принтер

Наступного року у продажу з'являться копіювальні машини, що працюють не з плоскими предметами (папір, поліетилен, тканина), а з об'ємними. За допомогою комп'ютера вони можуть відтворити зі спеціального полімеру будь-яку тривимірну річ заданої форми. Хоч дитячу ляльку, хоч химерну деталь. Навіть... людський череп. У Японії вже кілька років медики на експериментальному принтері "штампують" кістки-протези, необхідні при пошкодженнях лицьової частини черепа. Вже у десяти людей протези вдало прижилися.

Технологія проста: уявіть, що будь-яка об'ємна річ складається зі стопки плоских листів. У надрах сканера стоїть бачок з рідким фотополімером, який твердне під діями ультрафіолетових променів. Пучком променів керує комп'ютер, і послідовно, міліметр за міліметром, оброблюваний полімер починає тверднути. Грубий аналог цього процесу - ліплення з пластиліну.

Планується, що 2008 року тривимірні принтери з'являться у вільному продажі. Розміри машини 1х0,5х0,5 метра. Вартість - майже 5000 доларів. Про ціну витратних матеріалів поки не повідомляється.

Розберуться з Арктикою

Від російських учених The Economist теж чекає серйозних досягнень у 2008 році. Журнал радіє, що Росія знову почала вкладати гроші у вивчення Арктики. Відомо, що льодові поля в Північному Льодовитому океані стрімко зникають. А льоди Арктики, що розтанули, можуть змінити напрям теплої течії Гольфстрім, і клімат поміняється у всьому світі. Ось і сподіваються прогнозисти, що наші учені допоможуть швидше розібратися, що ж дійсно відбувається на північній шапці планети.

А що обіцяють пророки?

Астролог Павло Глоба:

- Обравши нового президента, країна затихне на 4 роки: ніяких змін і політичних пристрастей. Але це буде не "брежнєвський застій", а час накопичення сил, щоб успішно справитися з економічною світовою кризою, що насувається і досягне свого піку 2012 року спочатку в США, а потім в Європі.

До кінця 2008 року долар звалиться до 15 рублів, за ним потягнеться і євро.

Кандидат історичних наук, астролог Олексій Пензенський:

- Політичні конфлікти почнуться з середини року. А число катастроф і терактів помітно знизиться.

ДО РЕЧІ

Прогнози на 2007 рік збулися на 50 відсотків

Рік тому, 21 грудня 2006 року, ми опублікували в "Комсомолці" пророцтва астрологів і учених в статті під назвою "У рік Кабана Росію чекає затишшя, а долар - подальше падіння". Один заголовок виявився пророчим. Але чи виконалися інші прогнози? Давайте перевіримо.

Пророк

Парапсихологи Григорій Кваша, Олена Белінська, Лідія Невідомська.

Прогноз

"Ще до вересня 2007-го долар сильно звалиться. До кінця осені світу взагалі загрожує фінансовий хаос. Але Росія викрутиться".

"Не буде серйозних змін у політиці. Чинною залишиться і правляча "партія влади" - аж до 2025 року".

"2007 року активізуються "наступники" - Дмитро Медведєв і Сергій Іванов. Згодом хтось із них і стане президентом".

Що збулося

Долар падає і зараз. А фінансові кризи справді мали місце - і в Азії, і в США. Але, слава богу, нашої країни все це не сильно торкнулося.

"Єдина Росія" - партія влади - на виборах до Держдуми набрала більшість голосів.

FATUM.AT.UA Пророцтва на 2008 рік обіцяють надприроднє
 
Категорія: Цікавинки | Просмотров: 1380 | Додав: Korandes | Рейтинг: 0.0/0 |
Скачать бесплатно МР3:

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Украинская Баннерная Сеть


Форма входа

Цікавинки
Життя без цукерок стає довшим

Минтранс введет серию скоростных поездов к ЕВРО-2012
Пізанська башта вже не найбільш похилена (ФОТО)

Легендарний Храм Артеміди

Пошук
 



Ваша думка
Скільки мов Ви знаєте?
Всего ответов: 338

Випадкове фото

Світ Фатума

Інше по темі




Украинская Баннерная Сеть

Статистика




Карта сайта :: Афоризми :: Ігри для вечірок :: Бізнес-проекти :: Цікаві новини :: Имя на японском
Copyright "Rik Korandes Creations (R)" 2024
Rambler's Top100 МЕТА - Украина. Рейтинг сайтів